Monday, January 3, 2011

Whisky parfait

Boldog új évet minden kedves olvasómnak és blogírótársamnak! Remélem, mindenkinek boldogan teltek az ünnepek szerettei körében. Ma reggel sok helyen találkoztam olyanokkal, akik diétába kezdenek, igazság szerint az én fejemben is megfordult, de most mégis hoztam nektek egy kis nyalánkságot, méghozzá whisky parfait formájában rengeteg csokoládé szósszal. A recept alig egy hete pattant ki a fejemből, és mindenképpen meg kellett valósítanom. Szóval, ha épp diétás receptek után kutatsz, akkor nálam rossz helyen jársz. Bár az biztos, hogy az év elején nem foglak titeket süteményekkel elárasztani. Az már más kérdés, hogy nehéz lesz ellenállni a sütés iránti vágynak, mert két gyönyörűséges süteményes könyvet is találtam a fa alatt, de majd próbálkozom! Arról nem is szólva, hogy az ünnepi tortát, újra meg kell sütnöm, mivel a fotók használhatatlanok lettek, de mindenképpen meg kell veletek osztanom.

Hozzávalók:
100 g cukor
100 ml víz
5 ek whisky
2 tojássárgája
2 tojásfehérje
10 g cukor
200 ml tejszín

2 ek whisky


Először készítsük el a szirupot: Tegyük fel főni a vizet a cukorral és főzzük olyan 10 percig, majd adjuk hozzá a whiskyt és főzzük újabb 5 percen keresztül, majd hagyjuk kihűlni. Verjük fel a tojássárgájákat gőz felett 50 ml sziruppal és 2 ek whiskyvel habosra. Verjük fel a fehérjéket 10 g cukorral és adjuk a már kihűlt tojássárgájás krémhez, majd forgassuk bele a felvert tejszínt, amihez adhatunk még egy evőkanálnyi whiskyt. Tegyük formákba és aztán a fagyasztóba 3-4 órára, az adagok méretétől függően.

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...