Wednesday, April 8, 2009

Túrós palacsinta

Miközben a fagyasztóban pakolásztam, találtam néhány doboz túrót, ami bizony számomra igazi kincsnek. Úgy gondoltam az lesz a legjobb, ha palacsintát sütök amit aztán pukkadásig töltök túróval. Hideg vaníliaszósz is került mellé, hiszen ha lúd, akkor legyen kövér!

Hozzávalók:
200 g liszt
2 tojás
500 ml tej
1 csipet só
50 ml olaj

250 g túró
150 g cukor
egy citrom leve és héja
500 ml tej
2 tojássárgája
50 g cukor

1 tk liszt
1 tk vanillakivonat vagy egy rúd vanília


A palacsintához keverjük össze a hozzávalókat és hagyjuk legalább 3-5 órát állni, aztán süssük ki őket. A töltelékhez keverjük össze a cukorral, túróval a citrom levével és héjával, valamint ízlés szerint egy kevés tejföllel. A vaníliaszószhoz keverjük össze a tojássárgájákat 100 ml tejjel, cukorral és liszttel. Tegyük oda főni a maradék tejet, majd ha felfőtt öntsük hozzá a tojásos keverékhez folyamatos kevergetés mellett. Tegyük vissza a tűzhelyre, de ne főzzük! Amint besűrűsödött vegyük le és hagyjuk kihűlni.

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...