Monday, June 8, 2009

Eperfagylalt

Mostanában annyi ötletem van, hogy alig győzőm feljegyezni őket. Leginkább vasárnap esténként olvasás, netán tévézés közben jutnak eszembe, aztán azon nyomban le is jegyzem őket. Sokszor a sötétben firkálok ezt-azt a papírra, s másnap gondolkodhatok rajta, ugyan mit is akartam, főleg ha az előzleg lejegyzett sorra firkálok rá. Igazából most is a konyhában kellene lennem és kutyakekszet sütnöm, de gondoltam előtte még gyorsan posztolom a tegnapi eperfagyit. A reggeli séta közben szedtem néhány szem szamócát. Rengeteg van itt a környéken, de sajnos elég nehéz összeszedni, mert hol csalánba, hol tüskés bokorba ütközöm, így hát elég kicsi a zsákmány.


Hozzávalók:
500 g eper
400 ml tej
50 ml tejszín
170 g cukor
4 tojássárgája

Melegítsük forrásig a tejet és a tejszínt. Keverjük a sárgájákat a cukorral habosra és öntsük hozzá a meleg tejes keveréket, majd tegyük vissza a tűzhelyre és főzzük amíg megvastagszik. Hűtsük le 5-6 órán vagy egy éjszakán át. Keverjük bele az eperpürét és a munka nehzét hagyjuk a fagyigépre.

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...