Thursday, December 17, 2009

Mailänderli

December elején említettem, hogy idén többnyire svájci süteményket fogok készíteni az ünnepekre. Mielőtt döntöttem volna egy adott recept mellett, jó párat átbogarásztam, de most megint Robertnél landoltam. A Mailänderli egy tipikus svájci karácsonyi sütemény, s nevével ellentétben Milanóhoz semmi köze, viszont kellemesen citromos ízű.


Hozzávalók:
250 g vaj
250 g cukor
450-500 g liszt
egy fél citrom reszelt héja
1 tojás
1 tojássárgája
1 csipet só
1 tojássárgája és kevés tejszín a kenéshez



Keverjük a vajat a cukorral habosra, majd adjuk hozzá a tojást, a tojássárgáját és a citromhéjat majd keverjük további 10 percig. Szitáljuk bele a lisztet és gyúrjuk össze gyorsan, ne dolgozzuk agyon! Tegyük a hűtőbe 2-3 órára. Ezután nyújtsuk ki kb. 1 cm vastagra és szaggassuk ki a sütiket. Tegyük újabb 2-3 órára a hűtőbe. Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra (alul-felül sütés) és a tojássárgájás tejszínnel megkent kekszeket süssük 13-15 percig.



No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...