Monday, October 12, 2009

Almás-mákos süti

Tegnap már megint valami édesség után kutattam, de szinte soha nincs itthon semmi, se csokoládé, kivéve sütibe való, se keksz, se más édesség. Viszont annál több süteménybe való alapanyag lapul a kamrámban, mert ugye sose lehet tudni! A házi sütemény pedig egyébként is verhetetlen, nem de?! És természetesen adalékanyagok sincsenek benne!


Hozzávalók:
300 g alma
200 g méz
100 g darált mák
100 g darált mogyoró
4 tojás
50 g liszt
1 citrom
8 g vaníliacukor

Keverjük a sárgájákat a mézzel habosra. Reszeljük le az almát a nagy lyukon, öntsük rá a citromlét. Keverjük a mákot, mogyorót, az alma 3/4-ét és a citromhéjat a mézes-tojásos keverékhez. Verjük a fehérjéket a vaníliacukorral kemény habbá és a liszttel együtt forgassuk a masszánkhoz. A maradék almát szórjuk a tetejére. Kivajazott formában süssük 20-25 percig 180°C-on.


No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...