Wednesday, August 5, 2009

Cseresznyés ribizlilekvár

A júniusi Daring Baker's feladatához epres ribizlilekvárt főztem, de csak egy üvegnyit. Ez az üveg bizony nagyon hamar ki is ürült, mert remek pikáns íze volt, ezért úgy gondoltam, hogy muszáj még egy adag ribizlilekvárt csinálnom, amíg még kapható. Most cseresznyével kombináltam, ami egy intenzív sötét színt adott a lekvárnak.


Hozzávalók:
1000 g ribizli

300 g cseresznye
500 g cukor


Magozzuk ki a cseresznyét. Pürésítsük a ribizlit, majd szűrjük le. A cukorral együtt tegyük fel főni, és hagyjuk rotyogni 1 órán keresztül, ekkor tegyük hozzá a cseresznyét és főzzük még egy órát, vagy amíg eléri a kívánt sűrűséget. Töltsük üvegekbe, és már mehet is a szárazdunsztba.

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...