Wednesday, May 20, 2009

Fogas vörösboros mártással

Mostanában halat hallal ennék. Igaz hogy a mai ebéd is az volt, de már alig várom a következő halételt. Régebben nem igazán voltam oda érte, csak a rántott hekket szerettem. Délelőtt anyukámmal beszélgettünk s említette hogy pár napja petrezselymes újburgonyát készített, de nem vízben főzte. Mivel nagyon megtetszett ez a módja, így ma ebédre ki is próbáltam. Nagyon egyszerű és még csak foglalkozni se kell vele sokat. Vízben egy szivacs segítségével dörzsöljük le a burgonya héját, majd serpenyőben kevés olajon, sóval és egy fedővel letakarva 20 perc alatt főzzük készre. Ha néha-néha megforgatjuk őket, akkor szép pirosra sülnek.


Hozzávalók:
50 g répa
50 g zeller
50 g salotta
1 csokor friss koriandergyökér
200 ml vörösbor
100 ml portói
200 ml marha jus
80 g hideg vaj
só, bors



Vágjuk a zöldségeket darabokra és a haldarabokkal együtt pirítsuk üvegesre, majd adjuk hozzá a borokat és főzzük felére. Szűrjük le, adjuk hozzá a jus-t és főzzük szintén a felére. Ízesítsük sóval, borssal és adjuk hozzá a hideg vajat. Tálaljuk a sült hallal és a burgonyával.

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...