Friday, July 6, 2007

Csirkemell szójacsírával

Ez volt az első próbálkozásom valamilyen ázsiai étel elkészítésére. Igazából a kedvenc ázsiai éttermemben felszolgált kínai étel szószát próbáltam reprodukálni, több kevesebb sikerrel.



Hozzávalók:
4 csirkemell
250 g szójacsíra
2 db sárgarépa
1 paprika
1 közepes hagyma
szójaszósz
teriyaki szósz
osztrigaszósz
chili
étkezési keményítő

A csirkemellet megtisztítjuk, feldaraboljuk majd kb. 2 órán át teriyaki szószban állni hagyjuk. Ezután étekzési keményítőt szórunk rá és elkeverjük, ezáltal a hús puha lesz. Felcsíkozzuk a zöldséget. Majd a forró wokba olajat öntünk (ebben az esetben szezámmagolaj), és a húst megsütjük, majd jöhet mellé a répa, hagyma és paprika egy kevés szójaszósz kíséretében. Ízlés szerint chilivel fűszerezzük. Miután a zöldségek már puhábbak, de még ropogósak belerakjuk a szójacsírát és megöntözzük osztriga-, és szójaszósszal, átkeverjük és maximum fél perc után levesszük a tűzhelyről aztán mehet a tányérra.

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...